Азаров побив два європейські рекорди

Новий український уряд на чолі з Миколою Азаровим встановив одразу два актуальних рекорди Європи. Азаров роздав найбільшу на даний момент кількість портфелів на континенті – 29. Жоден з них не дістався жінці.

Для прикладу: у пересічному уряді демократичної Європи працює 16-18 міністрів, включно з прем’єром та його заступниками. Зокрема, таку кількість портфелів налічують кабінети Німеччини, Португалії та Іспанії.

Дещо більше крісел роздають, приміром, в урядах Франції (20) або Швеції (22).

Рекордсменом в ЄС є Італія – уряд Сільвіо Берлусконі налічує 24 міністри. При цьому десять урядовців у Римі є “міністрами без портфеля”, які вважаються членами кабінету, відповідальними за певний напрямок роботи, але не мають широких міністерських повноважень і великого апарату.

Порівняти з українським за кількістю портфелів можна лише білоруський уряд. Хоча Білорусь, як остання диктатура Європи, виступає “поза конкурсом”.

Адже хоча загалом у місцевій Раді міністрів і працюють цілих 30 урядовців, колегіальні рішення, як правило, ухвалюються “президією Ради міністрів”, до якої входять лише десять осіб.
Серед них прем’єр, п’ять його заступників, декілька ключових міністрів (зокрема, економіки і фінансів) та навіть… глава Адміністрації президента.

Крім того, українській уряд є єдиним у Європі, до складу якого не входить жодна жінка.

“Це унікальний кабінет у сучасній Європі. Зазвичай в європейському уряді працюють декілька жінок. У будь-якій з країн Південної та Східної Європи, де жінок у політиці загалом дещо менше, в уряді працюють принаймні одна-дві жінки”, – пишуть європейські ЗМІ.

Також український уряд займає друге місце у Європі за кількістю віце-прем’єрів – 7. Нагадаємо, що в Тимошенко портфелів було менше, тому уряд Азарова уже встигли охарактеризувати – як ефективніший.

У європейських урядах віце-прем’єрів, як правило, два-три. Вони зазвичай мають у підпорядкуванні економічне або фінансове відомство, подекуди також міністерство закордонних справ.

Більше заступників (9) лише у прем’єра РФ Володимира Путіна. Хоча за кількістю урядових портфелів уряд Путіна поступається Кабміну Азарова – російський уряд налічує 27 крісел.

tsn.ua

One thought on “Азаров побив два європейські рекорди

  • 15.03.2010 at 11:57
    Permalink

    ога, а цушко міністр економіки…
    котимося в гівно…

Comments are closed.