5-й день Паралімпіади приніс Україні 5 медалей

У п’ятий змагальний день Паралімпіади у Ванкувері українці вибороли 5 медалей, серед яких 1 золота, 2 срібні та 2 бронзові нагороди.

День видався в цілому успішним, але, водночас, надзвичайно напруженим. Мріялось, звичайно, про більше. Але спорт є спортом: тут і професіональні якості, і погодні умови і, нарешті, елементарне везіння, якого останнім часом трохи не вистачає нашим спортсменам.

Так, першою медаллю 17 березня стало срібло Оленки Юрковської – лише один невлучний постріл відділив нашу Олену від золота. Срібло… таким чином, у Оленки вже повний комплект нагород.

До повного комплекту нагород нашому дебютанту Грині, як його називають у команді, не вистачає лише золота. Сьогодні Григорій Вовчинський виборов, як і Оленка срібло, і від золота був теж відстанню в один невдалий постріл.

Також до повного комплекту Юлі Батенковій не вистачає того ж золота – вона виборола сьогодні бронзову нагороду, а її подруга Олександра Кононова – дебютантка Х зимових Паралімпійських ігор – здійснила свою вперту мрію – у неї яскравий почин – золото.

Віталій Лук’яненко сьогодні трішки підвів публіку… Навіть незважаючи на те, що під час його старту пішов сніг (за всіма прикметами – золотий), Віталік, виклавшись на повну, виборов бронзову медаль. Тут знову ж таки мала наслідки дещо невдала стрільба (все той же один невлучний постріл).

Відтак, у п’ятий змагальний наші спортсмени-паралімпійці закінчили змагання з біатлону. У біатлонному підсумку Україна має 10 медалей: 3 золотих, 3 срібні та 4 бронзові та другу світову позицію після команди Росії.

Також 17 березня закінчились змагання у нашого дебютанта-гірськолижника Євгена Кравітза – незважаючи на важкі погодні умови він дійшов до фінішу у гігантському слаломі і став у підсумку 37 (в другій спробі був навіть 35) серед 50 учасників.

18 січня, у наших паралімпійців та паралімпійок – лижні гонки: індивідуальна гонка на 10 км (класичний стиль) у стоячих спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату; індивідуальна гонка на 5 км (класичний стиль) – у спортсменів з вадами зору; індивідуальна гонка на 5 км (класичний стиль) – у спортсменок з ураженнями опорно-рухового апарату (стоячі); індивідуальна гонка на 5 км – у спортсменок з ураженням опорно-рухового апарату (сидячі); індивідуальна гонка на 10 км – у сидячих спортсменів.

Відтак, національна паралімпійська збірна України просунулась знову уверх, ставши у загальнокомандному заліку другою (разом із командою з Німеччини) та третьою за кількістю золотих нагород.

Впевнено лідирує команда Росії (23 нагороди: 8 золотих, 10 срібних та 5 бронзових), далі Німеччина (12 нагород – 7 золотих, 3 срібні та 2 бронзові медалі) та Україна (12 нагород – 3 золотих, 4 срібних та 5 бронзових нагород).

tsn.ua