Через КПП “Тиса” росіянин намагався провезти раритетні ордени та медалі

 

Як повідомили у прес-службі Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, у пункті пропуску “Тиса” у Закарпатській області під час прикордонно-митного оформлення на в’їзд у мікроавтобусі “Мерседес”, яким керував громадянин Росії, прикордонники знайшли у салоні коробку, у якій росіянин намагався провезти через кордон раритетні ордени та медалі часів Другої світової війни.
Серед орденів та медалей були – орден “Красной звезды”, орден “Отечественной войны”, медалі “За отвагу”, “За освобождение Варшавы”, “За взятие Берлина”, “За освобождение Праги”, “За взятие Будапешта”, “За оборону Москвы”. Варто додати, що два ордени та медаль є номерними, за якими можна встановити справжніх власників цих нагород. Також, окрім орденів та медалей, у коробці знаходилися три старовинні монети зі зображенням хреста та чотирьох корон на аверсі та зображенням Петра ІІ на реверсі (Росія), із зображенням хреста на аверсі та двоголового орла на реверсі, а також із зображенням хреста та чотирьох маленьких на аверсі та нерозбірливого зображення на реверсі, більше 5 тисяч поштових марок та 41 листівка різних років виготовлення.
Зі слів любителя антикваріату, ці предмети він придбав у невідомих осіб в Італії з метою подальшого перепродажу у Києві на аукціоні. Як пояснив росіянин, подібна діяльність – торгівля антикваріатом та раритетами – це його спосіб заробляння грошей.
ZAXID.NET