Сьогодні в Ужгороді відбулася презентація книги історика Сергія Федаки “Ужгород крізь віки”

Книжку «Ужгород крізь віки» презентував сьогодні в Ужгороді доктор історичних наук, професор Ужгородського національного університету Сергій Федака. У повнокольорове видання увійшло близько сотні історичних нарисів про місто, які історик публікував за останні десять років у місцевих газетах «Ужгород» та «РІО».
Як розповів автор Сергій Федака, у книжці відтворено 5 історичних періодів Ужгорода: від середньовіччя до наших часів. Подано портрети окремих виданих городян, нариси про площі, вулиці, парки міста. Багато матеріалів присвячено містобудуванню. Прослідковано численні перипетії історії ХХ століття, коли в Ужгороді змінилося шість державно-політичних режимів.
«Десять років тому я мав щасливу можливість змінити амплуа політичного оглядача, яке склалось у місцевих ЗМІ, і зайнятися історичною працею, – прокоментував свій літературний доробок Сергій Федака. – У книгу увійшли не всі нариси, але мені вдалося відобразити різні історичні нюанси Ужгорода».
Доповненням до видання є дві карти Ужгорода – 1863 року та чехословацької доби –1928 року. У книзі також використані репродукції картин закарпатських художників Ерделі, Шолтеса, Бокшая з виставки «Ужгород та ужгородці».
Захід.net