Закарпаття: У Міжгір’ї відбудеться Міжнародний фестиваль “Рекітське сузір’я-2010”

Як повідомили у прес-службі Малої Академії літератури і журналістики, 6-10 липня у мальовничому верховинському селищі Міжгір’я, що на Закарпатті, під девізом “Створимо разом планету Добра”, відбудеться літературно-мистецьке дитяче дійство. У ньому братимуть участь переможці відбіркових турів, міжнародних, обласних, всеукраїнських олімпіад та конкурсів.
Учасники фестивалю  України та закордоння змагатимуться у трьох вікових групах, а саме учні:  3-5,  6-8 , 9-11 класів.
Для змагань визначено наступні номінації: поезія, проза  журналістика (художньо-публіцистичні жанри: замальовка, новела, образок) та серед редакцій учнівських газет, художнє фото, малюнок, авторська пісня та сценічне виконання.6 липня – день приїзду учасників фестивалю, керівників груп, майстер-класів, журі. Прес-конференція, жеребкування. Піша прогулянка селищем міського типу та сходження на гору “Мирша”.  Участь у театралізованому святі “Верховинські вечорниці”.
Мистецько-розважальна програма “Коломийку” – танцюють всі!

7 липня – туристичний  похід “Стежиною ректора МАЛіЖ – від села Голятина до “Коваликового поля”, або автобусна екскурсія старими  селами до пам’яток верховинської історії с. Синевир, Колочава.

Участь у театралізованому святі “Ой на Івана та й на Купала”.

8 липня – Урочисте відкриття фестивалю.

Літературно-мистецькі змагання. Проведення майстер-класів (за окремим планом).
Зустріч із відомими майстрами художнього слова, пензля та фото, авторської пісні та сценічного виконання біля фестивальної ватри. Фестивальна дискотека під відкритим небом Міжгір’я.
Працюватимуть творчі клуби “Пегас і Муза”, “Журналіст”, “Мольберт” і “Фотооб’єктив”, “Соло” і “Сцена”.    

9 липня – Літературно-мистецькі змагання. Проведення майстер-класів (за окремим планом). Підготовка та випуск найдовшої і найцікавішої у світі газети. Її назву, зміст та наповнення матеріалами здійснюється усіма учасниками фестивалю.
Підведення підсумків та відзначення переможців.
Урочисте завершення фестивалю.

Фестивальний гала –концерт

10 липня – Автобусна екскурсія до санаторію “Верховина”, мінеральних джерел,  водопада “Шепіт”. Піша прогулянка смт. Воловець. Від’їзд учасників фестивалю.