На Закарпатті угорець через підроблені документи позбувся свого автомобіля

Як повідомила головний інспектор зв’язків з громадськістю Христина Герасимюк, через пункт пропуску “Косино” Виноградівської митниці з Угорщини в Україну слідував легковий автомобіль марки “Daimler Сhrysler” під керуванням громадянина Угорщини, який до митного контролю пред’явив інспекторам підроблені документи, що підтверджують право власності на даний транспортний засіб.

Співставивши оригінали німецьких документів на даний транспортний засіб з документами, що засвідчують право керування автомобілем на території Угорщини, у митників виникла підозра щодо  їхньої правдивості. А саме виявився цікавий факт: пред’явлений до митного оформлення тимчасовий дозвіл на використання транспортного засобу на території Угорщини датований 13.04.10 року, а доручення видане 09.03.2010 року, тобто за 35 днів до постановки автомобіля на тимчасовий облік в Угорщині (в той час коли автомобіль знаходився на обліку в Німеччині).   

Така спроба обійти закон невдало закінчилася для 33-річного мешканця Угорщини. Автомобіль „Daimlerchrysler”, вартість якого на території України становить понад 540 тис. грн вилучено до рішення суду, складено протокол про порушення митного законодавства за статтею 352 Митного кодексу України (дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).