Закарпаття: “День відкритих дверей” відбувся в Ужгородському національному університеті

В Ужгородському національному університеті, у великому залі та фойє економічного факультету,  відбувся традиційний «День відкритих дверей». На заході були присутні усі декани факультетів вузу, а також ректор, професор Микола Вегеш, проректори, голова та члени приймальної комісії.
До університету того дня завітали школярі, які прийшли разом з друзями, батьками, однокласниками, а також усі, хто бажають здобувати вищу освіту в УжНУ. У фойє факультету учасники «Дня відкритих дверей» організували виставку літератури, яка видавалася в університеті останніми роками. За столами були представлені усі факультети, декани яких особисто надавали консультації майбутнім абітурієнтам.

Ректор Микола Вегеш вітав майбутніх абітурієнтів, докладно розповів про вуз, який він очолює, про переваги навчання саме у цьому навчальному закладі. «Ужгородський національний університет готує фахівців за 34 напрямами та трьома спеціальностями медичного спрямування на 96 кафедрах та 18 факультетах. Нині кількість студентів денної та заочної форми навчання – 12 тисяч, яким читають лекції 150 докторів наук (106 штатних) та 400 кандидатів наук. Наш університет зберігає за собою звання флагмана науки та освіти у Закарпатті», — зі слів ректора. Він зазначив, що в університеті діють аспірантури та докторантура, 70 % студентства забезпечуються гуртожитками. Університет, який цієї осені відзначатиме свій 65-річний ювілей, має ряд значних переваг перед іншими вузами краю.

Голова приймальної комісії Дмитро Бєлов розповів майбутнім абітурієнтам про особливості цьогорічної вступної кампанії. Він наголосив, що наразі змінені строки подання документів до вузу – цей період триватиме від 15 по 31 липня. Подавати документи можна буде лише до п’яти вузів, і в кожному вузі – не більш, ніж на три  спеціальності. Пільги при  поступленні цього року залишаються без змін, зазначив голова приймальної комісії.

У школярів було чимало запитань, на які вони отримали вичерпні відповіді. Микола Вегеш та Дмитро Бєлов побажали школярам успіхів у кампаній та вступити на спеціальність своєї мрії.

Мирослава Кочіш, прес-служба УжНУ