Закарпаття є лідером зростання промислового виробництва серед регіонів України

За перші чотири місяці 2010 року темпи приросту промислового виробництва України становили 12,6% проти 10,8% у січні-березні. Така динаміка була забезпечена дією суто економічних факторів і свідчить про вихід економіки України з фази рецесії та перехід до фази активного відновлення виробництва, повідомили у прес-службі Мінекономіки.
Так, у квітні до квітня попереднього року обсяги промислового виробництва зросли на 17,4%. У цілому, вже впродовж шести місяців поспіль відбувається зростання обсягів виробництва, але показник квітня був найвищим серед них (у листопаді 2009 року зростання становило 8,7%, у грудні – 7,3%, у січні 2010 року – 11,8%, у лютому – 5,6%, у березні – 13,8%).

По-друге, зберігається тенденція покращання ситуації у регіональному розрізі. У січні-квітні (до аналогічного періоду попереднього року) спостерігалося нарощування виробництва у 19 регіонах (проти 17 у січні-березні). Лідерами зростання промислового виробництва були Закарпатська (30,7%), Дніпропетровська (27,7%), Полтавська (23,2%), Волинська (19,6%) області та м. Севастополь (20,5%).

Окремо слід відзначити суттєве зростання виробництва у машинобудуванні (+28,0%) – виду промислової діяльності, який орієнтований на виробництво продукції з високої часткою доданої вартості. Позитивні зрушення спостерігалися у всіх підвидах машинобудівної промисловості: виробництві машин та устаткування (+17,9%), виробництві електричного, електронного та оптичного устаткування (+13,5%) та у виробництві транспортних засобів та устаткування (у 1,5 р.).