Закарпаття: На Чопській митниці у пакеті з чіпсами знайшли наркотик “гашиш”

Під час здійснення митного контролю ручної поклажі та мікроавтобуса “Daimler-Chrysler” інспектори митного поста “Тиса” Чопської митниці виявили не вказану у митний декларації та не заявлену при усному опитуванні речовину рослинного походження темно-коричневого кольору зі специфічним запахом. Вона була прихована від митного контролю в пакеті з чіпсами серед особистих речей у багажному відсіку мікроавтобуса.
Працівники митниці провели експрес-аналіз виявленої субстанції. Дослідження показало, що це – наркотичний засіб “гашиш”.  Оскільки  “гашиш” відноситься до особливо небезпечних наркотичних речовин, обіг яких на території України заборонено, по факту затримання працівники митниці склали протокол про порушення митних правил. Пакет з підозрілою речовиною вагою 0,81 грама було скеровано для проведення експертизи, яка підтвердила висновки експрес-аналізу.

На підставі заключення експертів  Чопською митницею порушено кримінальну справу по факту незаконного переміщення через митний кордон України  наркотичного засобу.

Матеріали кримінальної справи передано  до Управління Служби Безпеки України в Закарпатській області для проведення подальших оперативно-розшукових та слідчих дій.

Прес-служба Держмитслужби України