Закарпаття: В Ужгороді відбулися змагання з шахів серед дітей до 14 років

У Мукачівському шаховому клубі 15 травня відбувся фінал обласних командних змагань з шахів “Біла тура” серед дітей до 14 років. Шість колективів (по 3 юнаки та 1 дівчина) змагались за круговою системою, виборюючи право бути кращими в Закарпатті. Всі команди здобули право грати у фіналі, перемігши в зональних турнірах.
Традиційно за перше місце боролись ужгородці та мукачівці. Але вже третій рік поспіль наші – сильніші. Перше місце – команда Мукачівського ДЮШаК „32х64” (Владислав Тіба, Андрій Вачиля, Олександр Решетар, Леся Волкова). Другі – ОДЮСШ (з Ужгорода, в складі: Мартін ті Микита Найгебавери, Костянтин Крихтін, Анастасія Лупич), треті – Мукачівський Будинок школяра (Денис Азаренков, Сергій Кулик, Владислав Курило та Вікторія Третяк). Як і всі змагання в Мукачівському шаховому клубі, турнір пройшов на високому технічному та організаційному рівні. Наша команда здобула право захищати честь краю на Всеукраїнських змаганнях „Біла тура”, що відбудуться в червні в місті Запоріжжя. Цього року склад досить сильний і , напевно, є шанси на призові місця. Тож побажаємо нашим юним талантам перемоги.

23 травня в Берегові відбувся дорослий опен-турнір за участі ведучих шахістів області. Переможці – 1. Віктор Бунда (Ужгород), 2. Володимир Рижонков (Ужгород), 3.Сергій Русанов (Виноградово). З мукачівців кращим був юний Владислав Тіба – 5 міце.

А минулої суботи в Ужгороді пройшов Меморіал Тіграна Петросяна серед дітей до 14 років. Змагання відбулось в традиційно теплій обстановці. Призерами стали: 1. Владислав Тіба (Мукачево), 2. Андрій Вачиля (Мукачево), 3. Микита Найгебавер (Ужгород). Серед дівчат: 1. Леся Волкова (Мукачево), також 4-те місце серед хлопців, 2. Ірина Шуста (Воловець), 3. Наталя Федака (Мукачево). Зверніть увагу на те, що найбільших успіхів досягають вихованці Мукачівського Дитячо-юнацького шахового клубу.

Сергій Волков, Мукачево