Закарпаття: На чергових змаганнях з офіцерського триборства найкраще виступили УБОЗ і “Беркут”

Як відомо, аби добре протистояти противнику, працівники міліції повинні бути завжди у  чудовій  формі. З цією метою відділ професійної підготовки управління кадрового забезпечення ГУМВС України в Закарпатській області систематично проводить різноманітні   турніри.  На початку червня в Ужгороді  відбулися  чергові змагання з офіцерського триборства,  в яких взяли  участь 20 команд. Правоохоронці виборювали звання кращого з  вогневої підготовки (де обов’язково входить стрільба з пістолета Макарова),  подолання смуги перешкод та рукопашного бою.
Через несприятливі погодні умови (того дня йшов дощ) смугу перешкод довелося відмінити. Під час змагань з вогневої підготовки офіцери демонстрували навики поводження   з бойовою зброєю у ситуаціях, наближених до екстремальних. Перше місце виборов працівник УБОЗу Сергій Ковач, котрий показав найкращий результат. У змаганнях з рукопашного бою у ваговій категорії до 68 кг перше місце зайняв Олег Данилаш з РМОП «Беркут», у ваговій категорії до 74,4 кг —  Микола Тарасов з ВШР «Сокіл» (УБОЗ), до 78,8 кг —  Сергій Пилип з РМОП «Беркут», до 84,2 кг —  Василь Ковач з РМОП «Беркут», до 93 кг —  Микола Цап з ВДАІ, у ваговій категорії  понад  93 кг —  Михайло Підгорняк  з  Хустського міськвідділу ГУМВС.

У загальнокомандному заліку «золото» дісталося Сергію Ковачу з УБОЗу. Він  набрав 2020 очок, на другій сходинці  п’єдесталу  — Сергій Пилип з РМОП «Беркут» із 2000 очками,  на третьому місці – Микола Цап з ВДАІ. В його активі  —  1820 очок.

У загальнокомандній першості «золото»  виборола команда УБОЗу, на другому  місці – бійці спецпідрозділу «Беркут»,  «бронза» — у правоохоронців з Мукачівського міськвідділу ГУМВС. У п’ятірку кращих увійшли також команди з Берегівського райвідділу міліції та УДСО при ГУМВС, котрі зайняли, відповідно, 4 та 5 місця.

Це триборство стало своєрідним тренуванням перед аналогічними змаганнями чемпіонату України МВС, котрий  відбудеться наприкінці червня в Сумах.

УЖГОРОДСЬКИХ МІЛІЦІОНЕРІВ «НАКРИЛА» ТРЕНУВАЛЬНА «ХВИЛЯ»

Щоквартально співробітники  ужгородської міліції проводять практичні тренування, які відбуваються за планами «Хвиля» і «Фортеця» відповідно до вимог наказів МВС України та начальника Ужгородського МУ ГУМВС. Тож днями  співробітники міського підрозділу обласного центру  мали змогу показати та вдосконалити свої навики щодо захисту громадського порядку. У тренуваннях взяли участь  не лише правоохоронці Ужгородського МУ ГУМВС, а й бійці спецпідрозділу «Беркут», співробітники ВДАІ та АТІ з обслуговування м.Ужгорода. Метою таких навчань є підвищення рівня бойової готовності особового складу ОВС до дій у надзвичайних ситуаціях, вдосконалення сил і засобів служб та підрозділів міліції, стану їх екіпірування.

Останні тренування правоохоронців відбувалися за двома етапами. На першому – підготовчому – працівники Ужгородського МУ ГУМВС ознайомилися з основними нормативними документами, провели стройовий огляд, перевірили  екіпірування та повноту забезпечення особового складу засобами індивідуального захисту та  активної оборони, засобами зв’язку, транспорту. А на другому – практичному —  бійці «Беркута» та правоохоронці патрульної служби демонстрували  свої практичні навики у різних ситуаціях, зокрема в екстремальних умовах під час масових порушень громадського порядку.

Іван ЛАДЖУН,
ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області