У Мукачеві працював вернісаж трьох художників із Прикарпаття

Троє коломийських митців – художники Мирослав Ясінський, Василь Андрушко та фотохудожник Ярема Проців представили свій творчий доробок у Мукачівській картинній галереї. Яскравим доповненням стали твори сакрального мистецтва з колекції єпископа Миколи Сімкайла, правлячого архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії.
Виставка отримала схвальні відгуки відвідувачів та високу оцінку мистецтвознавців. Мукачівський мистецтвознавець і художник Аттіла Коприва, зокрема, зазначив, що «твори, представлені коломиянами, відображають душу Гуцульщини й Покуття, підтримують національний дух, мають національне коріння. І дуже добре, що в час космополітизму й постмодернізму ми бачимо роботи, які опираються на традиції».

Виставка стала продовженням проекту «По обидві сторони Карпат», започаткованого два роки тому директором Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського Ярославою Ткачук та директором Мукачівської картинної галереї Андрієм Іванчом. Відрадно, що цьогорічна виставка у Мукачеві набула нового звучання: мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл запропонував міському голові Коломиї Юрієві Овчаренку проект угоди про співпрацю між містами. Першим кроком такої співпраці стало сприяння та допомога міських голів в організації виставок у Коломиї та Мукачеві.

“Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття”