Закарпаття: “Black & Veatch” готова вкладати кошти у енергетичні проекти у регіоні

Інвестиції в енергоринок Закарпатської області – ключова тема зустрічі голови облдержадміністрації Олександра Ледиди з віце-президентом міжнародної корпорації “Black & Veatch” Володимиром Кантором, що відбулася у понеділок, 12 липня.
Учасниками зустрічі також стали перший заступник голови ОДА Іван Бушко, начальники профільних управлінь.

Представники міжнародної корпорації, яка займається інвестиціями в енергетичний ринок зауважили, що Закарпаття є доволі перспективним регіоном для реалізації інноваційних енергетичних проектів.   – Область має потужний гідро потенціал. Також тут є значний ресурс для створення вітрових електростанцій. Зважаючи на те, що на Закарпатті є чимало не газифікованих гірських районів – перспективним напрямом є виробництво та використання природного скрапленого газу. Тому на Закарпатті можливо реалізувати пілотний проект в Україні з будівництва газових терміналів, – констатував віце-президент корпорації “Black & Veatch” Володимир Кантор.

Йдеться насамперед про паралельний проект із зведення терміналу при модернізації газовимірювальних станцій “Ужгород” та “Берегово”.

– За оцінками експертів, виробництво зрідженого газу – один з найшвидше зростаючих секторів ринку енергоресурсів. До 2020 року його поставки збільшаться майже вдвічі і складуть близько 40% світової торгівлі природним газом. Скраплений газ можна використовувати як в побуті для обігріву будинків, так і для переводу автомобілів на цей вид палива, – зауважили представники компанії “Black & Veatch”

Представники обласної влади згодилися на тому, що енергетичний ринок необхідно диверсифікувати. І без залучення інвестицій та реалізації потужних проектів не обійтися.

Наприкінці зустрічі Олександр Ледида та Володимир Кантор домовилися підготувати меморандум про співпрацю в енергетичній сфері між обласною владою та міжнародною корпорацією.

ДЛЯ ДОВІДКИ: Корпорація “Black & Veatch” є провідною міжнародною компанією, що виконує інженерно-технічні роботи, будівництво і консультаційні послуги в області розвитку інфраструктури на ринках електроенергетики, водних ресурсів, інформаційних технологій і державних замовлень. Заснована в 1915 компанія має понад 100 офісів по всьому світу.  “Black & Veatch” включена в публікований журналом Форбс “Список 500 найбільших приватних компаній США” за 2004 рік.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської  облдержадміністрації