БЮТ пояснив, чому сумісники не хочуть відмовлятися від депутатства

Коаліція свідомо затягує розгляд питання щодо позбавлення мандатів депутатів-сумісників. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав “бютівець”, член регламентного комітету Верховної Ради Василь Кравчук.
“У нас голова комітету – “регіонал” Володимир Макеєнко. Згідно до регламенту він формує порядок денний. Чому він не вносив таку пропозицію – я не знаю. Якщо є якась ініціатива, вона може бути підтримана більшістю. БЮТ декілька разів ініціював включення в порядок денний питання по сумісниках. Але ж нас – меншість. Коаліція, звичайно, не голосувала. Тому нам не вистачало голосів, і питання не розглядалось”, – зазначив він.

Кравчук наголосив, що сумісники порушують не тільки Конституцію, а і закон про засади запобігання та протидії корупції.

“Я не можу дати стверджуючу відповідь, чи розглянуть у вересні це питання. Якщо голова комітету поставить його в порядок денний, ми одноголосно проголосуємо за”, – пообіцяв депутат.

“Можливо, сумісники бояться, що їх звільнять. Тоді вони повернуться до Верховної Ради, як Сухий. Але це не може бути причиною для того, щоб порушувати одразу два закони”, – додав “бютівець”.

Нагадаємо, що згідно до закону про статус народного депутата, народні обранці зобов’язані протягом 20 днів від призначення визначитися, де вони хочуть працювати.