В Ужгороді заснували громадське об’єднання “Радванка”, яке очолив угорець Тібор Зомбор

Очолив його Тібор Зомбор. Потреба в створенні з’явилася, бо на Радванці — чимало проблем. Тібор Тіборович вирішив із ними цілковито розібратися. Адже молодий, енергійний і спрямований на конструктивні виважені рішення щодо нашого міського буття. В найближчих планах є започаткування випуску інформаційного вісника громадської організації «За відродження Радванки». Відповідає за випуск той же Тібор Тіборович Зомбор. Видання щомісячно висвітлюватиме життя і проблеми Радванки, сумісного з нею мікрорайону Горяни, з яким органічно єднається Радванка і сукупна програма діяльності згаданого громадського об’єднання.

Плани Тібора Зомбора, як голови нової громадської організації, широкі. Зокрема, він планує звернутися до міського голови щодо повернення на баланс обласного центру Закарпаття бібліотечного приміщення по вулиці Дворжака, 47. Вона наразі знаходиться  в оперативному управлінні Ужгородського національного університету. Але взяті на себе зобов’язання щодо ремонту протягом чотирьох років цей вищий навчальний заклад не виконував. Та й і досі не виконує. Новостворене громадське об’єднання вирішило взяти не себе ремонт історичної бібліотеки, а ще більше — створення в ній центру дозвілля для молоді Радванки та Горян. Водночас організовується робота щодо інформативного роз’яснення програми, ролі, мети і перспективних завдань громадської організації «За відродження Радванки» для активної співпраці та широкого залучення до роботи мешканців мікрорайону.

Наступне засідання планується 27 серпня 2010 року. Очевидно, що до цього часу з’являться нові дієві напрацювання.

Поки що розглянули і погодили Статут організації, створили і обрали Раду з одинадцятьох чоловік — В.Біланіна, І. Решетаря, В.Жупана, Т.Зомбора, І, Латка, Ю.Бучка, Л.Філіпа, І.Поради, Н.Сайкової, М.Білака, К. Лабік. Головою ради обрали Тібора Тіборовича Зомбра.
…Засідання ініціативної групи «Громадська організація «За відродження Радванки» відбулося 30 липня нинішнього року, присутніми були 24 чоловіки. Найголовніше, що всі ці люди налаштовані на активні зміни в нашому обласному центрі.

Василь ЗУБАЧ, м.Ужгород