Найближчим часом подорожчають м’ясо, гречка та молоко

Всі похідні товари, що мають у своїй собівартості зерно або продукти переробки зерна подорожчають.

Найближчим часом подорожчають м’ясо, гречка та молоко Дефляцію останніх місяців восени швидше за все змінить інфляція. Про це заявила керівник аналітичного відділу консалтингового агентства ААА Марія Колесник

За словами експерта, зростання цін на пшеницю на Чиказькій біржі в липні склало більше 30%. Довго чинити опір цій тенденції навряд чи вдасться.

“Всі похідні товари, що мають у своїй собівартості зерно або продукти переробки зерна, теж обов’язково подорожчають. Якщо говорити про м’ясо, то з розрахунку, що вміст комбікормів становить приблизно 60%, подорожчання слід очікувати в межах 5-7%. Якщо говорити про інші продукти м’ясної переробки, то таке зростання може бути більш значним через те, що там є велика додана вартість”, – заявила Колесник.

Також експерт очікує подорожчання гречки: “В першу чергу ми очікуємо подорожчання гречки через те, що врожай цього року істотно знизився як через скорочення посівних площ, так і з огляду на погодні умови. Перехідних залишків практично не залишилося на сьогоднішній день, тому подорожчання в межах 20 відсотків – це в кращому випадку”.

Подорожчання молока буде традиційно носити сезонний характер. Що стосується овочів, то виробники будуть орієнтуватися не тільки на собівартість вирощування, але і на загальний рівень інфляції.

tsn.ua