Одеському зоопарку вовки роздерли руку і обличчя 6-річної дівчинки

Ризик заради екзотики. В Одеському зоопарку вовки пошматували обличчя й ручку 6-річній дівчинці. Задля знімка на згадку мати підсадила дитину ближче до вольєра. Якби вчасно не нагодилися люди, нещасний випадок обернувся б на трагедію.

Нещастя сталося обідньої перерви перед очима у працівників зоопарку. Мати з двома дітьми, 6-річною донечкою й 4-річним синочком, прогулювалася біля клітки з вовками. Свідки бачили, як жінка власноруч пересадила дітей через парапет, ближче до звірів.

Тамара Павлівна, свідок:

– Пересадила через перила туда: “Иди, покорми собачек”, как будто это не звери, а какие-то собачки. И эта девочка туда пошла, протянула ручку, они схватили за ручку, потом за щечку.

На крик збіглися люди, відбили дитину від вовків лопатами. Пані Тамара обурена поведінкою матері: каже, коли приїхала швидка, та навіть не взяла дівча на руки.

Тамара Павлівна, свідок:

– Мать неадекватная, я не знаю, что с матерью, ее надо обследовать, психиатр должен обследовать.

Поранену дівчинку доправили до шпиталю. Тут кажуть: народилася в сорочці, бо якби вовчі зуби більше заглибилися в шию – наслідки були б трагічні.

Володимир Босенко, лікар Одеської дитячої лікарні:

– Получается, там обширная скальпированная рана волосистой части головы, части лица, шеи. Значит, произведена первичная хирургическая обработка, произведено ушивание этих ран.

У зоопарку біля кожної загороди з хижаками висять таблички: годувати тварин заборонено. А що в матері нема інстинкту самозбереження – працівники дивуються.

Вікторія Нагірна, завідувачка сектору хижаків Одеського зоопарку:

– Животное опасное. Волк далеко даже отличается от собаки, там совершенно другие зубы и строение зубов. Животное дикое, это не цирк, у нас не зооуголок, дикие, неприрученные.

Попереду в дитини тривале лікування, а потім – пластична хірургія обличчя. Стосовно ж матері, що недогледіла дитини, міліція справи не порушує, бо жінка приїхала з Москви.

ntn.ua