Закарпаття: 28 вересня в Ужгороді стартує II-й тур телевізійного конкурсу “Пізнайко”

Наступного вівторка стартує 2 тур телевізійного конкурсу “Пізнайки” — “Розважайки”, організованого дитячим міжнародним журналом “Пізнайко”, управлінням  освіти  Ужгородської міської ради та Закарпатською ОДТРК. А напередодні в методичному кабінеті ЗОШ № 12 відбулося жеребкування між 8 командами — переможницями 1 туру, які цього разу боротимуться за вихід у півфінал.
Першими на змагальний майданчик вийдуть команди ЗОШ №№ 11 та 19, слідом за ними — АНВК та ЗОШ №12, наступними — ЗОШ №№5 та 20 і на завершення — ЗОШ №№6 та 15.

Утім жеребкуванням ця зустріч не завершилася. Координатор гри, регіональний представник журналу “Пізнайко” Іван Чуса запропонував капітанам розіграти між собою 2 призи. Аби вибороти кубок-статуетку, слід було першим правильно позначити на мапі України 6 озвучених міст.

Із цим завданням найшвидше впоралася капітан команди ЗОШ № 19. А капітану команди ЗОШ № 5, котрий першим показав на тій же мапі 3 найбільші річки, дістався набір для гри в доміно. Усі ж учасники жеребкування отримали свіжий номер “Пізнайка”, карту України й кульки, пригостилися солодощами та сфотографувалися.

А попереду в них змагання, переможці яких одержать річну передплату на журнал “Пізнайко”, в тому числі і школа, в якій вони навчаються. За II місце річна передплата дістанеться лише школі. Крім того, призова трійка буде нагороджена медалями та дипломами. Решта отримає сувеніри.

Нагадаємо: “Пізнайки” і “Розважайки” змагатимуться за звання кращих знавців своїх краю та країни, а також навколишнього світу. А необхідну інформацію вони прочитають на сторінках журналу “Пізнайко” за 2008—2010 роки.

KarpatNews