Закарпаття: 340,415 тонни угорського “Преміксу” відправили на утилізацію до Польщі

Продовжуються роботи по вивезенню із Закарпатської області до м. Даброва Горніца (Польща) суміші мінеральних речовин «премікс» для подальшої утилізації. Чергова партія зазначеної речовини була перезатарена в м. Берегові в біг-беги та відвантажена в 16 вантажних автомобілів з причепами.
Державними інспекторами відділу екологічного контролю та радіаційної безпеки в зоні митниць призначення та відправлення Державної екологічної інспекції в Закарпатській області на посту екологічного контролю “Ужгород” було проведено митне оформлення вантажу небезпечної хімічної речовини-суміші “Премікс” загальною вагою 340,415 тон, що була затарена в 319 біг-беги.

Всі роботи по завантаженню та вивезенню суміші мінеральних речовин з області проводять спеціалісти Державного підприємства “Національний центр поводження з небезпечними речовинами”. В Польщі утилізацію здійснює Спільне підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю “Сарпі Даброва Горніца”, яке виграло тендер на проведення такого виду робіт. Роботи проводяться за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, які виділило Мінприроди України.

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області в межах своєї компетенції і надалі здійснюватиме контроль за процесом вивезення “преміксу” з території області та інформуватиме громадськість.

Державна екологічна інспекція  в Закарпатській області