Закарпаття: Ужгородська гімназія везе додому “срібло” Всеукраїнського фестивалю КВН

З 26 по 30 вересня в Затоці пройшов XV всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких команд КВН “Жарт-Птиця-2010”, який щорічно проводить Асоціація “КВН України”. На фестиваль приїхало 32 команди шкіл, гімназій, технікумів, коледжів з усієї України, 30 з них взяли участь в іграх.
Програма фестивалю була дуже насиченою. За три ігрові дні команди зіграли візитку, домашнє завдання, три види розминки, конкурс “Команда має талант”, екологічний конкурс, фотоконкурс, “переспівки”, конкурс “А напоследок я скажу…”. Окремо проводився конкурс “КВН-газет”.

Закарпаття на фестивалі традиційно представляла команда ужгородської гімназії “Вхід у змінному взутті”. За підсумками трьох ігрових днів гімназисти посіли друге місце серед шкільних команд, відставши від переможців всього на 0,2 бала. А Альона Верстюк отримала диплом в номінації “Краща актриса” фестивалю.

Команда КВН гімназії м. Ужгорода “Вхід у змінному взутті” створена в січні 1998 року. За історичними мірками – не так вже і давно, але КВНівська історія набагато стрімкіше. У 98-му, коли команда гімназистів починала сценічний шлях, свій перший телевізійний сезон грали “Дівчата з Житомира” і “95-й квартал”, а чемпіонами стали “Діти лейтенанта Шмідта”. Як же це було давно!

Команда стабільно показує високий рівень гри серед шкільних і навіть дорослих команд КВН. Команда “ВУЗВ” тричі ставала переможцем першості міста серед шкільних команд КВН. З 2000 року команда гімназії – єдина дитяча команда в дорослій Закарпатській лізі КВН, де була володарем Кубку, 7 разів ставала фіналістом Кубку і один раз дійшла до фіналу Чемпіонату Закарпатської ліги КВН та здобула срібло.

Окремим розділом історії команди є її участь у всеукраїнських фестивалях, що проводить Асоціація “КВН України”. Вперше команда “ВУЗВ” приїхала на фестиваль “Гуморина-2000”, і з того часу ужгородські гімназисти не пропустили жодного фестивалю. Досягнення “ВУЗВ” вражають – “Гран-прі” (2004), 5 разів ставали переможцями (2001, 2002, 2003, 2007, 2008 роки) і двічі призерами (2000, 2009 роки) дитячого фестивалю “Жарт-птиця”. Команда “ВУЗВ” 6 разів ставала переможцем у конкурсі стінних “КВН-газет” (в тому числі і останні 3 фестивалі в 2007 – 2009 роках). Гравці команди неодноразово визнавалися кращими акторами і акторками фестивалю, одержували спеціальні призи “Міс КВН”, “Містер КВН”, “Зірка надії”.

Капітанами команди в різні роки були такі учні гімназії: Богдан Вереш, Олена Курта, Золтан Грешкулич, Ігор Кривошеєв, Вікторія Ходанич, Тетяна Бонь, Наталія Цифрак, Дмитро Бабчук, Олеся Дубанич, Генадій Копитчак, Аліна Возняк, Катерина Дюрик.

Щорічно в гімназії силами команди “ВУЗВ” проводиться гра КВН між командами 2-4 класів гімназії. Учасники гри поповнюють ряди збірної команди гімназії.

Склад команди оновлюється щорічно. За роки існування команди гравцями “ВУЗВ” було понад дві сотні учнів гімназії. За ці роки в ужгородській гімназії змінилось 4 директори. Незмінними залишаються заступник директора з виховної роботи Світлана Іванівна Дутко, яка постійно опікується командою, та керівник команди Сергій Денисенко. І ще – синьо-чорно-біла форма та веселе пухнасте змінне взуття.

Команда “Вхід у змінному взутті” та керівництво гімназії м. Ужгород дякують добрим людям, які допомогли команді поїхати на фестиваль. Це Юрій Журкі, Віктор Феєр, Павло Маєрчик, Вікторія Сівковська, Іван Богдан та Наталія Тракслер.