Євро буде по 11 гривень, а потім обвалиться

Очікується, що найближчим часом євро перетне позначку в 11 грн, але потім почнеться плавне зниження курсу. Долару прогнозують курс не вище 8 грн.

Європейська валюта щодо гривні невпинно дорожчає, наближаючись до 11грн/євро. За останній тиждень середній по Україні курс євро виріс на 25 копійок: до 10,75 грн. при покупці та до 10,91 – при продажі.

За прогнозами аналітика Міжнародного центру перспективних досліджень Олександра Жолудя, запас зростання євро практично вичерпаний і вже в середині жовтня почнеться плавне зниження курсу.

“Ще два тижні євро буде плавно дорожчати, додавши копійок 15, до 11,03-11,06 грн., Потім стабілізується і піде на спад, адже дорогий євро не вигідний країнам Старого Світу, тому що знижує конкурентоспроможність їхніх товарів”, – пояснив експерт.

До кінця місяця, як передбачає Жолудь, євро буде 10,55-10,65 грн на тлі стабільного долара.

На думку керівника інформаційно-аналітичного центру Forex club в Україні Миколи Івченка, євро дорожчає спекулятивно, через зростаючий попит на нього, і за жовтень може стрибнути до 11,03-11,17 грн.

Однак до кінця року, також упевнений він, євровалюта повернеться до 10,6-10,7 грн. Долар як і раніше залишиться стабільним до гривні, курс не підніметься вище 8 грн/долар.

tsn.ua