В Ужгороді провели “круглий стіл” щодо забезпечення проведення вільних, відкритих та прозорих виборів на Закарпатті

У Закарпатській обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл з питань забезпечення організації та проведення в області вільних, відкритих та прозорих виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів, повідомляє  Укрінформ. У засіданні взяли участь очільник Закарпаття Олександр Ледида, перший заступник голови облради Андрій Сербайло, обласний прокурор Анатолій Петруня, керівник ГУ МВС України в Закарпатській області Віктор Русин, начальники профільних управлінь, представники політичних сил.
На Закарпатті створена 791 виборча дільниця. Зокрема, 286 великих, 333 середніх, 157 малих та 15 спеціальних виборчих дільниць. Також обладнано спеціальні кімнати для спостерігачів. За голоси виборців на Закарпатті змагатимуться представники 31 політичної партії.

Учасники круглого столу обговорили проблемні питання. Так, керівник обласної організації ВО “Свобода” Олег Куцин підняв проблему встановлення агітаційних наметів в містах. За його словами, агітаційний процес гальмує вимога міськвиконкомів цілого пакету дозволів, отримання яких займає у представників політсил багато часу. Олександр Ледида пообіцяв зобов’язати місцеві органи самоврядування опублікувати в пресі перелік місць, де дозволено встановлювати намети політсил.

Представники політичних партій звернули увагу правоохоронців на масові спроби підкупу виборців. За їхньою інформацією, в області триває процес збору паспортних даних виборців, що супроводжуються обіцянками згодом виплатити по 150-200 гривень “гонорару” за правильно зроблений під час голосування вибір. Керівники політичних сил краю наполегливо просили правоохоронців втрутитися у цю ситуацію і зупинити подібну злочинну діяльність.

Головний міліціонер краю Віктор Русин запевнив – усі заяви громадян щодо правопорушень під час виборчого процесу, підкупу чи тиску на виборців перевіряються правоохоронцями.

Укрінформ