Сьогодні у даті збіглися три “10”, які чимало молодят вважають магічними

“Три “десятки” ніби як щасливе число, і ми захотіли саме в цей день, тобто в принципі мотивація була саме 10.10.10”, – кажуть молодята Юлія та Олександр.

“Я дуже давно хотіла цю дату”, – зізналася Христина.

“Це була її дуже велика мрія, і тому що я її дуже сильно люблю, тому я дозволив 10.10.10 – незважаючи на те, що це неділя. Кажуть ще, що це щасливе число, три “десятки” це краще, ніж три “шістки”, – додав Олександр.

“Весілля це ж один раз в життя буває, тому потрібно вибирати таку дату, яка б запам’яталася на все життя”, – вважають молодята Олексій та Тетяна.

Втім, судячи з кількості заяв, поданих у РАЦСи, українці, схоже, розлюбили призначати визначальні у житті події на красиві дати. Так, за даними Міністерства юстиції, 10 жовтня в Україні укладено 881 шлюб. Це навіть менше за середню кількість одружень, які зазвичай реєструють у вихідні дні.

Найбільший же бум спостерігався три роки тому – 7 липня 2007 року. Нинішній спад шлюбної активності списують почасти на те, що у неділю у РАЦСах офіційно вихідний. До прикладу, у Києві розписатись 10 жовтня можна лише у 2 РАЦСах з 12 – центральному та лівобережному. Тож тут весільний ажіотаж таки присутній.

“Відповідно до заяв, у нас подано 78 заяв, список у нас повний абсолютно, звичайно, для такого дня це ажіотаж, і по поданих заявах відповідно, з 2007 року, якщо брати, то десь це в рамках 74, але сьогодні це 78, тому це вже максимум поданих заяв”, – доповіла керівник групи з проведення урочистих обрядів Центрального РАЦСу м. Києва Зінаїда Корзун.

Одруження 10 жовтня потягло за собою додаткові витрати, адже за свої послуги у законний вихідний РАГСи беруть вдвічі більше. Церемонія 10.10 обійшлася молодятам у 420 гривень. Та самі щойно одружені більше переймалися не витратами, а погодою.

“Ми, якщо чесно, були стривожені, але так, як я ніч не спав, дивився у вікно, і просив, щоб хмари розвіялися в цей день, ну і слава Богу у нас сьогодні хороша погода, може ще сонечко вийде”, – розказали про свої переживання молодята Діана та Сергій.

Поціновувачам оригінальних комбінацій для одружень вибір залишився невеликий – лише 11 листопада наступного року та 12.12.12. За твердженням нумерологів, збіг трьох десяток – найвдаліша з усіх цих комбінацій.

24tv.com.ua