Закарпаття: На кордоні з Угорщиною конфіскували вантажівку “Renault TRAFIC” із схованими у ній 19 тис. євро

Прикордонники Чопського прикордонного загону спільно з співробітниками Чопської митниці припинили спробу незаконного переміщення через українсько-угорський державний кордон транспортного засобу та прихованої валюти.

21 жовтня цього року  близько 16.00 години до міжнародного  автомобільного   пункту пропуску “Тиса” прибув вантажний автомобіль марки “Renault TRAFIC”,  італійської  реєстрації, що прямував на в’їзд в Україну.

Транспортним засобом керував 44–річний громадянин України Володимир В.

Виходячи з аналізу та оцінки ризиків  охоронці кордону спільно з співробітниками митниці прийняли  рішення на здійснення поглибленого огляду автомобіля. В результаті чого спільна  прикордонно-митна оглядова група  виявила подвійний пакет документів на транспортний засіб та приховану  іноземну валюту, а саме 19 000 євро, частина яких  знаходилась  в упаковці з під ліків, а інша частина в поштовому конверті, який був прихований в дорожній сумці.

Дану іноземну валюту було вилучено, поряд з тим на підставі ст. 377 Митного кодексу України вилучено і вантажний автомобіль марки “Renault TRAFIC” 2006 року випуску, сума оцінки якого склала  98 гривень.

Загальна сума вилученого становить 306 792 гривень.

Сергій Бровко, начальник прес-служби Чопського прикордонного загону