Закарпаття нагородило всіх учасників фестивалю “Іршава відкриває таланти”

“…А чому б і ні, наші діти також можуть показати свої таланти і представити Закарпатську область на Всеукраїнському фестивалі, потрібно спробувати дати їм такий шанс” – роздумовував Степан Степанович дивлячись передачу “Україна має таланти”. Так захопила його ця ідея, що він зателефонував в Київ і зумів домовитись про те, щоб такий фестиваль провели у нашому рідному місті Іршава.
“…А чому б і ні, наші діти також можуть показати свої таланти і представити Закарпатську область на Всеукраїнському фестивалі, потрібно спробувати дати їм такий шанс” – роздумовував Степан Степанович дивлячись передачу “Україна має таланти”. Так захопила його ця ідея, що він зателефонував в Київ і зумів домовитись про те, щоб такий фестиваль провели у нашому рідному місті Іршава.

03.10.2010 в м. Іршава стартував фестиваль “Іршава відкриває таланти”. І хоч ідея проведення цього фестивалю родилась ще 5 місяців тому, пройти він зумів тільки тепер, бо переможці Всеукраїнського конкурсу “Україна має таланти”, постійно були зайняті, гастролюючи різними містам України.

На відбірковий тур, який було проведено 3.10.2010 зареєструвалося 92-е учасників з різних куточків Закарпатської області.(Рахово, Свалява, Воловецький район с.Латірка, Ужгород, Мукачево, Виноградово, Хустський район смт.Буштино). Не обмеження вікової категорії зацікавило прийняти участь у цьому фестивалі, учасників від 6-ти до 72-х років. Найбільше всіх вразило те, що в конкурсі приймали участь дітки з малозабезпечених сімей, були навіть з дитячого будинку інтернатного типу м. Виноградів. Наше маленьке містечко щиро приймало їх в районному будинку культури. Надзвичайно яскраві та оригінальні таланти показали учасники цього дня, різноманітна стилістика та жанровість виконання вразили всіх журі. З 92-х конкурсантів до фіналу було відібрано 57 найсильніших номерів.

У фінальному турі, який відбувся 10.10.2010, 57 учасників ще раз дивували всіх присутніх своїми оригінальними, цікавими виступами. Наше компетентне журі в цей день відібрало для участі в гала концерті 49 номерів, які не їх погляд були не те що найдостойнішими, бо достойні були всі учасники, а найцікавішими та найсильнішими за те, щоб поборотися за гран-прі.

І ось настав той довгоочікувані ший день нагороджень, для учасників проекту “Іршава відкриває таланти”. 17. 10 2010, на центральній площі міста Іршава, за підтримки С.С.Бобика – голови оргкомітету фестивалю, відбувся грандіозний гала концерт. Наше невеличке містечко зібрало цього дня на своїй площі надзвичайно велику кількість людей.

Хвилююча мить, мить нагороджень переможців! Для вручення призів на сцену запросили Дмитра Шуста(директора благодійного фонду В. Медведчука), Петра Матія(голову журі, народного артиста України),Віру Кобулей (зав. Редакції теле-радіо програм нац.. меншин Закарпатської обл..держ. теле-радіо компанії), Степана Бобика( голову оргкомітету фестивалю “Іршава відкриває таланти”). Завдяки зусиллям і старанням цих людей, нагороджено було всіх учасників гала концерту. 10 призових місць, різні номінації та просто фіналісти конкурсу, всі учасники отримали подарунки від Оксани Марченко, дипломи та грошові премії. У номінації “кращий сценічний образ” перемогу здобула Емілія Горзов, номінація багаторічна творчість” – Василь Гичка, номінація “приз глядацьких симпатій” – Марія Монда, Юрій буряс, Іван Лакатош, Степан Гуранич, номінація “оригінальність виконання” – Олександр Рацин та Вадим Попович, Марія-Катерина Меллеш, Анжеліка Поляк, Людмила Ширило. Три треті місця посіли: Анжеліка Химинець, Анастасія Бокотей, Чава Йосип – грошовий виграш 1000грн. Три другі місця зайняли: фольклорний ансамбль Іршава, Микола Павляк, Інесса Спасюк – грошова премія 2000грн. Трьома першими місцями були нагородженні: вокальний квартет м. Іршава, ансамбль танцю “Сонях”, Віта Кізляк – грошова премія 3000грн. І гран-прі фестивалю “Іршава відкриває таланти” було присуджено дитячому фольклорному ансамблю “Кирниченька” – грошова премія 10000грн. Радість, крики та навіть сльози щастя цих дітей, неможливо було не помітити.

Найприємнішим подарунком для всіх людей, що прийшли подивитися концерт, були виступи гостів з м.Києва. З Всеукраїнського шоу “Україна має таланти” до нас завітали фіналісти першого туру проекту Валерій Юрченко, дует Антон Каргатов та Олександр Тулінов, фольклорний гурт “Чіп” та перепожиця другого туру національного телепроекту Олена Ковтун – дівчина, яка своїм талантом вразила всіх, собою вона показала і доказала всім, що люди з обмеженими можливостями теж достойні виступати, перемагати, радувати своїми талантами та дарувати всім свою позитивну енергетику. Більше всього сподобалось те, що ці люди є дуже простими і дружніми, вони з великою радістю дивували своїми номерами жителів та гостів м. Іршава.

Величезну вдячність хочеться висловити головному спонсору проведення такого грандіозного фестивалю на Іршавщині – це Віктору Медведчуку. Також велику подяку від всіх, як учасників так і гостів фестивалю висловити оргкомітету, людям без яких цей фестиваль просто не відбувся б, а саме: Степану Бобику – голові оргкомітету, Сідор Оксані та Мирославу Петію – ведучим нашого конкурсу, та людям яких ніхто не бачив на сцені, але вони приклали багато зусиль для проведення цього фестивалю, а саме: Іван Костик, Михайло Рацин, Юрій Андрелла, Майя Бобик, Роман Меренич, Олександр Станко, Володимир Українець, Володимир Пишний

Бажаємо подальшого процвітання нашим талантам, натхнення та праці і звичайно до зустрічі у наступному році!

Ужгород.net