Закарпаття: У кущах на вокзалі у Мукачеві знайшли пакунок із мертвим немовлям

Подібного випадку у Мукачеві давно не було. Він шокує своєю неабиякою жорстокістю.
Почалося все з того, що вантажник залізничного вокзалу станції м.Мукачево на клумбі поблизу станційної вбиральні у кущах побачив дивний згорток. Тільки підійшовши ближче, чоловік зрозумів — це мертве тіло новонародженої дитини. Маля, а це був хлопчик, хтось недбало загорнув у біле простирадло і викинув, як непотріб. На місце події одразу ж прибули за викликом правоохоронців лінійного відділу міліції ст. Мукачево, а тіло немовляти відправили у дитячу лікарню.

Матір хлопчика поки що не вдалось знайти. Скоріш за все, вагітність і народження дитини були не бажаними для неї і не вписувалися у плани на майбутнє. Працівники міліції припускають: як і в більшості подібних випадках, позбутися дитини жінка готувалася заздалегідь. Схоже, пологи відбувались у якомусь приміщенні, адже на місці знахідки не було ні крові, ні плаценти. А труп свого немовляти вона принесла на вокзал. За висновками експертів, дитя народилося мертвим. Хлопчик був доношений. Найвірогідніше, що у нормальних умовах та з допомогою медиків він вижив би. Причиною смерті, як стверджують фахівці, була внутрішньоутробна асфіксія плода, тобто стан, пов’язаний з кисневою недостатністю під час вагітності та в пологах. Крім цього, правоохоронці зауважують, що у жінки міг бути спільник – родич, подруга чи співмешканець, адже дитину самій породіллі, певно, важко було б віднести аж на вокзал.

Наразі працівники правоохоронних органів встановлюють особу горе-матері, а також звертаються до громадян із проханням: якщо хтось став свідком цієї події, можна звертатися у лінійне відділення на ст.Мукачево, або за телефонами: (03131) 9-20-02, 9-23-30.

Наталія МАШІКО, Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області