Закарпаття: Карпатський центр полінгових досліджень проводитиме екзит-пол в області

Карпатський центр полінгових досліджень 31 жовтня проводитиме екзит-пол у містах Закарпаття та кількох районах області. Опитування виборців на виході із дільниць триватиме під загальною назвою «Карпатський екзит-пол 2010».

Як повідомив Президент Карпатського центру полінгових досліджень Володимир Панасенко, загальна кількість інтерв’юерів, які беруть участь в акції, складає понад 170 осіб в 60 населених пунктах Закарпаття.

Основною метою дослідження є вивчення результатів голосування за політичні партії та міських голів.

Після закриття виборчих дільниць результати екзит-полу за ексклюзивним правом отримає Ужгородський прес-клуб для подальшого оприлюднення для усіх ЗМІ області, інформація також стане доступною на сайті uzhgorod.net.ua.

Довідка

Екзит-пол або Післявиборче опитування — опитування виборців, що проводиться соціологічними службами на виході з виборчих дільниць (eng. polling station) у день голосування, з метою передбачити його результати до часу оприлюднення офіційних даних виборчими комісіями.

Виборців опитують на умовах анонімності. Виходячи з припущення, що більшість відповідає правдиво, дані таких опитувань використовують для порівняння з офіційно публікованими даними голосування.

zakarpatpost.net