Закарпаття: В Іршаві відбулася презентація книжки “І проросли зерна духовності…”

В Іршавському районному будинку культури відбулася презентація книжки Юрія Глеби, Василя Кобаля і Василя  Сможаника “І проросли зерна духовності…”. Із читачами зустрілися автори видання.У своїх виступах вони зазначили, що у книзі йдеться про діячів культури Іршавщини, про мистецьку еліту краю, багатьох подвижників  української культури світового значення, які  прилучилися до джерел духовності Боржавсько-Іршавської долини.

На презентації  виступили заслужений діяч мистецтв України Василь Гайдук, викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтва Павло Пинзеник, доктор мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України Іван Хланта, письменники Іван Петровцій, Василь Шкіря, директор Іршавської дитячої школи мистецтв Олександр Рацин, художники Любов Микита  та Іван Шмулига, друзі з Довгого Іван Боднар і Василь Гичка.

Останніми роками про Іршавщину написано багато книг. Це і “Зачарований край”, “Скарби рідного краю”, “Пісні Іршавщини” та ін. Автори нового видання зробили добру і потрібну справу. Нехай зерно, посіяне попередниками у благодатний грунт нашої духовності, обов’язково проросте і дасть добрий врожай.

irda.gov.ua