Закарпатське ДАІ у жовтні зафіксувало 12 771 факт порушення Правил дорожнього руху

У жовтні на території Закарпатської області сталося 73 дорожньо-транспортні пригоди, у яких постраждали люди. 10 чоловік загинуло, 79 зазнали травм. Також працівниками ДАІ області було зафіксовано 221 ДТП в яких зазнали пошкоджень транспортні засоби або інше майно.
Працівниками Державтоінспекції за вказаний період було зафіксовано 12771 факт порушення Правил дорожнього руху. 538 водіїв керували транспортними засобами у стані сп’яніння. Нагадуємо, що відповідно до ст. 130 КУпАП за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом медичних препаратів передбачений штраф у розмірі від 2550 до 3400 грн., розмір штрафу, в даних межах, визначає суд. 3198 водіїв понесли покарання за перевищення швидкості, а 61 – за порушення правил проїзду залізничних переїздів. Також, працівниками ДАІ було складено 766 адміністративних протоколів на пішоходів, які порушили ПДР. На арештмайданчиках за місяць опинилися 256 транспортних засобів.

1 листопада закінчився термін реєстрації мопедів (ТЗ з об’ємом двигуна до 50 см. куб.) без подання документів, що підтверджують правомірність їх придбання, до закінчення даного строку на Закарпатті було зареєстровано 1316 таких транспортних засобів.

За матеріалами ВДАІ УМВС у Закарпатській області