Закарпаття: Міжгірський район — єдиний в області, де всі населені пункти забезпечені якісним цифровим зв’язком

Вчора Україна святкувала День радіо, телебачення та зв’язку. Розповісти про досягнення, перспективи розвитку телефонного зв’язку на Міжгірщині та привітати всіх працівників, зайнятих у цій сфері, виявив бажання начальник цеху телекомунікаційних послуг №6 Закарпатської філії ВАТ “Укртелеком” Василь Федорович Кіс.
— Василю Федоровичу, як відомо, розвиток телекомунікацій на теренах нашого району неодмінно пов’язаний із підприємством “Укртелеком”. Скажіть, будь ласка, яку роль відіграла дана організація для впровадження якісного зв’язку в нашому краї?

— Насамперед хочу сказати, що зміни на покращення зв’язку на Міжгірщині розпочалися ще в 2001 році. Всі жителі пам’ятають, в якому стані у той період перебувала наша галузь. М’яко кажучи, вона застаріла і більшість обладнання вимагало замін. Починаючи з того року, в розвиток сфери телекомунікацій Міжгірщини були залучені чималі інвестиції і зусиллями всіх працівників цеху до 2006 року нам вдалося 100-відсотково впровадити цифровий зв’язок у районі. Міжгірський район — єдиний в області, а може й в Україні, де всі населені пункти забезпечені якісним цифровим зв’язком. На моє глибоке переконання, таких результатів вдалося досягти лише за рахунок дружного, трудолюбивого колективу. За це всім їм велике спасибі — особисто від мене й усіх мешканців Верховини.

— Які ж переваги у абонентів, які користуються цифровим зв’язком?

— Чесно кажучи, переваг багато. Абоненти стаціонарних телефонів, окрім якісного, безперебійного зв’язку, можуть підключати додаткові послуги скороченого набору, переадресації, ідентифікації номеру, та найголовніше — користуватися послугами швидкісного Інтернету.

— Що таке швидкісний Інтернет?

— Можливість доступу до швидкісного Інтернету зумовлює те, що 8 із 20 АТС району працює по оптиковолоконних кабелях. Старі, мідні проводи для цього вже не годяться. Відтак у Соймах, Синевирі, Колочаві та, звичайно, Міжгір’ї наші абоненти мають змогу підключатися до Інтернету з максимальною швидкістю 24 мб/с. Це, повірте, пристойна швидкість з’єднання навіть за європейськими мірками.

— Скільки ж абонентів користуються диво-технологією?

— На сьогодні в районі вже 550 абонентів користуються швидкісним Інтернетом від “Укртелекому”, ще майже 300 — за дозвоном. До речі, розібратися в азах та підключити Інтернет абонентам допомагають наші працівники. Вони терпляче ставляться до всіх користувачів, навіть у позаробочий час не відмовляють у допомозі.

— Чи виявляють горяни бажання підключатися до всесвітньої мережі?

— Так, охочих багато. Одна проблема — відсутність вільних портів, але найближчим часом вона обов’язково вирішиться. На сьогоднішній день є всього 25 вільних портів у Синевирі. У перспективі планується встановити обладнання, необхідне для підключення швидкісного Інтернету в Пилипці, Репинному, Запереділлі та Негрівці. Зрозуміло, розраховуємо на збільшення користувачів.

— Василю Федоровичу, з появою мобільного зв’язку в районі роль стаціонарних телефонів дещо знизилась. На вашу думку, чи є на сьогоднішній час підстави для відмови у користуванні ними?

— Насамперед хочу сказати, що саме завдяки конкуренції ми розвиваємося і пропонуємо все нові й нові послуги. Наприклад, вже сьогодні “Укртелеком” також надає послуги мобільного зв’язку в стандарті UMTS, єдиний у районі представляє послуги 3G Інтернету, а покриття мобільного зв’язку “Укртелеком” забезпечує у всій Україні. Для того, щоб розпочати користуватися цими перевагами, необхідно придбати Sim-карту від Utel. Відтак, будь-які зміни не є катастрофою. Ми живемо у світі, який кожного дня вдосконалюється. Ми йдемо в ногу з часом і доказ цьому те, що кожен абонент комфортно і без перешкод може користуватися найновітнішими технологіями телекомунікацій. А щодо стаціонарних телефонів, то скажу так: наш гірський район має свою специфіку і покриття мобільних операторів ще далеке від досконалого, тому люди навряд чи відмовляться від надійного, перевіреного роками стаціонарного зв’язку. На даний момент ми маємо змогу підключити ще 300 нових номерів. Тому в кого є бажання стати нашим абонентом — не зволікайте.

— Традиційне на завершення нашої розмови запитання — що хочете побажати колективу цеху?

— Хочу всім працівникам цеху, а їх небагато і немало — 38, побажати, звичайно, міцного, як граніт, здоров’я, родинного затишку та достатку. І подякувати всім за професіоналізм та самовіддану працю у галузі телекомунікаційних послуг.

Розмову вів Андрій ГОЛОДНЯК, фото автора, “Верховина” для mizgir.com.ua