Ужгород: Головлікар міського перинатального центру Руслан Федько вперше чує про Інтернет-звинувачення його у хабарництві

Сьогодні у деяких електронних ЗМІ Закарпаття з`явилася інформація про те, що колектив Ужгородського перинатального центру звернувся з листом до міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова. Медики просять звільнити із займаної посади теперішнього головного лікаря Руслана Федька. Його звинувачують у створенні системи хабарництва, що полягає у встановленні щомісячних поборів із пацієнтів. У зв’язку з цим мер Ужгорода видав розпорядження провести службову перевірку роботи пологового будинку та його керівника.
Ось, що з цього приводу розповів головний лікар Ужгородського перинатального центру Руслан Федько, який, до речі, вже 10 днів знаходиться у відпустці та вперше чує таку інформацію:

« Я від вас вперше чую, що мене звинувачують у хабарництві. Справа в тому, що я з 9-го листопада знаходжуся у відпустці. Якщо така інформація з`явилася в Інтернеті, то можу сказати лише одне: Інтернет мені нагадує вислів Кобзона про «общественный туалет». Туди можна злити усе, що завгодно. Вважаю, що це не що інше, як якесь замовлення проти мене. У когось постало завдання облити мене брудом. Ну що ж, кожен має свій хліб, свою релігію, свого Бога… По-перше, для того, аби когось звинувачувати треба мати достатньо вагомі факти та докази… Звичайно, можна будь-яку людину возвеличити до лику святих, а можна «низпровергнуть в Преисподнюю». Я не бачу за собою ніяких негативів чи кримінальних дій. Я думаю, що ніякого листа до Погорелова немає. Але я не хотів би зараз в цій непростій політичній ситуації щось ще коментувати. Хтось живе по принципу: «Для достижения цели все средства хороши». Бог їм суддя. А я дуже спокійно до цього ставлюся, бо такі звинувачення не відповідають дійсності».

Нагадаємо, що півтора року тому, лікарі цього закладу, серед яких був і Руслан Федько, публічно виступили проти тодішнього головного лікаря Володимира Симулика, який вимагав у лікарів по 20 000 доларів США щомісячно. Тоді історія закінчилась арештом В. Симулика. Нагадаємо, цього тижня за рішенням Ужгородського міськрайонного суду, його засудили на 5 років позбавлення волі.

Віктор Тар, KarpatNews.in.ua