Йосип Пеняк та Аннамарі Чундак презентуватимуть Закарпаття на Кубку Європи із сноубордингу

Підходить до завершення підготовча робота в сноубордистів, яка була розпочата ще в липні. Наші провідні спортсмени Йосип Пеняк та Аннамарі Чундак, які є першими номерами національної збірної України у цьому виді спорту, після важкого Олімпійського року зуміли повністю відновити сили й провести повноцінний збір, готуючись до нового, насиченого спортивними змаганнями, сезону 2010-2011 рр.
Першим стартує кубок Європи. Перші етапи цих змагань відбудуться 27-28 листопада в  Австрії, 3-4 грудня  – в Італії. Збірна України зі сноубордингу візьме участь в обох етапах кубка Європи. Та найприємнішим у цьому є те, що збірна повністю складається зі спортсменів – вихованців закарпатського спорту. Це унікальний випадок.У чоловіків у змаганнях візьмуть участь Йосип Пеняк-молодший та Олександр Гашпарович, у жінок – чемпіонка світу серед юніорів Аннамарі Чундак та її молодша сестра Олександра Чундак.

Після двох етапів кубка Європи наші провідні спортсмени – Йосип Пеняк-молодший, Олександр Гашпарович, Аннамарі Чундак візьмуть участь у етапах кубка світу, які пройдуть 10-11 грудня в Італії та 15-17 грудня – в США. До 2011 року більше стартів не заплановано. Після новорічних та різдвяних свят наші кращі спортсмени продовжать виступи у найбільших світових та європейських змаганнях.

Великий внесок у підготовку закарпатських сноубордистів зробили тренер збірної України Ян Черний, який буде супроводжувати їх на всіх етапах кубка Європи та світу, а також провідні тренери області Марина Чундак та Йосип Пеняк.

Анастасія Пензова, “Спорт тайм”