Закарпаття: На АЗС бензин подорожчає до 9 гривень за літр

Якщо зараз середня ціна по Україні на бензин А-95 7,71 гривень за літр (на імпортний бензин 8,10-8,15 гривень за літр), то через місяць вона може зрости до 8 гривень за літр на вітчизняний і 8,4-8,5 гривень за літр на імпортний. Причому ціни можуть зростати і далі.
Директор консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн сказав, що поступове подорожчання нафтопродуктів уже почалося з листопада: трейдери додавали по 3-5 копійок на літрі кожні 2-3 дні. За його словами, ціну бензину тягнуть вгору три фактори: подорожчання нафти у світі, заборона безмитного імпорту нафтопродуктів та підвищення з 1 січня 2011 року акциз на бензин на 50 євро на тонні або на 50 копійок за літр, як прописано в Податковому кодексі. У сумі це могло підняти ціну палива до 9 гривень за літр.

Заступник директора НТЦ “Психея” Геннадій Рябцев відзначає, що в грудні бензин і далі дорожчатиме, але цінового вибуху – на 50 копійок і більше за літр – з 1 січня не буде. “Наш А-95 подорожчає з січня в середньому до 8 гривень за літр, імпортний – до 8,40”, – зазначив він.

“Сьогодні”