Закарпаття: Святий Миколай завітав до дітей із особливими потребами у Мукачеві

Актуальним питанням сьогодення є забезпечення потреб кожної дитини та створення усіх умов для її повноцінної життєдіяльності. При цьому особливої уваги потребують діти, які мають вади психофізичного розвитку, а також дорослі з особливими потребами.

Протягом останнього часу суспільство все частіше відмовляється від використання в побуті терміну «інвалід», замінюючи його поняттями «дитина з обмеженими можливостями» або «дитина з особливими потребами».

akcya_vdkrit_sercya_4akcya_vdkrit_sercya_2akcya_vdkrit_sercya_3akcya_vdkrit_sercya_1Ці діти і люди є самими звичайними і живуть серед нас, і водночас вони потребують трохи більшої уваги суспільства.
Веселе свято – акцію «Відкриті серця» – влаштували для дітей з особливими потребами 4 грудня 2010 року громадські організації м. Мукачево: ГО «Інваліди дитинства», ЦАР «Фенікс» та Спілка талановитих інвалідів Мукачева (СТІМул).
Ця акція була присвячена міжнародному Дню інваліда з метою допомогти людям з особливими потребами, а найголовніше – сім’ям, де виховуються діти з особливими потребами, відчути турботу про них, розширити свої можливості та отримати радість від спілкування.
Свято відкрила словом благословення сестра Тереза, яка разом із Світланою Фенцик підготували виступи дітей з особливими потребами. Це свято дало можливість їм продемонструвати свої таланти.
Чудовими були виступи членів Спілки талановитих інвалідів, вокальні номери інвалідів. З декількома номерами виступив хореографічний ансамбль Мукачівської школи мистецтв.
Із теплотою привітали учасників свята гості, які, незважаючи на вихідний день і свою зайнятість, знайшли час для того, щоб прийняти участь у цій благодійній акції, і зробили для дітей щедрі подарунки.
• замісник Мукачівського міського голови Лабоша М.М.,
• Директор ТОВ «АВЕ Мукачево» Оленич М.Д.,
• зав. кафедрою педагогіки Закарпатської філії Київського славістичного інституту Глоба Л.Г.,
• гость із Америки – Вуді Кенінгем,
• Голова Благодійного фонду матері Терези – Радиш І.О..
Але найочікуванішою радістю для усіх присутніх став візит дорогого гостя – Святого Миколая. Інтегрований ансамбль, який складався з здорових та хворих дітей, під керівництвом Фенцик С.І., привітав Св. Миколая театралізованою виставою.
Велика подяка всім, хто залишився небайдужим до долі людей з особливими потребами і своєю щирістю додали радості й світла до їхнього життя.

Вдячні батьки та організатори свята