Закарпаття: За роки існування Берегівського медучилища з його стін вийшли понад 8 тисяч випускників

У 1946 р. цей заклад розпочав свою діяльність в Ужгороді як акушерська школа, яка в 1947 отримала назву фельдшерсько-акушерської і була 29 вересня переведена до Берегова. У 1956 р. її реорганізували на медичне училище з фельдшерським, акушерським і сестринським відділеннями. У 2005 р. започаткували викладання післядипломної освіти для молодших медичних і фармацевтичних спеціалістів. Цього ж року училище реорганізували в медичний коледж.

За роки існування закладу з його стін вийшло понад 8 000 випускників.

“Державники” отримують скерування на роботу, зокрема, в берегівську районну лікарню, і не тільки. інші шукають заробіток самостійно.
Нині коледж виховує 585 майбутніх медиків за такими напрямками: лікувальна, сестринська, акушерська справа і фармація. Протягом 23 останніх років Берегівський медичний коледж очолює його випускниця – Магдалина Василівна Плиска, викладач вищої категорії.   Освітянську діяльність проводять 44 висококваліфіковані викладачі. Студенти отримують різні нагороди, серед них найголовнішим вважається звання „Кращої медичної сестри України”. Випускники-спеціалісти Берегівського медичного коледжу відомі і за межами країни. Професор Іван Логай керує інститутом офтальмології ім. Філатова, отримав звання заслуженого лікаря України. Петро Шеремет – завідуючий кафедрою хірургії медфаку УжНУ, як і Василь Петах – завідуючий курсом онкології, кандидат медичних наук. Головний обласний терапевт і заслужений лікар України – Василь Лях.
Традиційно цікаво відзначають тут День студента. Цьогоріч за організацію виступу взялись 22 групи медичного коледжу, відповідальні керівники – Тетяна Барна-Поважук і Магдалина Поплико. У залі панувала  весела атмосфера, лунали жарти, а на сцені виконувались чудові пісні, феєричні танці і кумедні сценки. У концерті брав участь і шоу-гурт «Атас». Закінчилось свято жартівливою піснею-гімном «Голодний студент» і подякою М. Плиски. Відрадно, що студенти уміють і навчатися старанно і весело відпочивати.

ТЕТЯНА СОЙМА, студентка відділення журналістики УжНУ, “Берегово”