Ужгород: Солодке свято для дітей із вадами слуху від кондитера Валентина Штефаньо

Напередодні дня Святого Миколая ужгородський кондитер Валентин Штефаньо запропонував дітям помріяти, змайструвавши вікно дитячих мрій.

“Вікно – це той символ, який символізує свято Миколая, Новий рік. Тому що подарунки – все приходить через вікно. Миколай і Дід Мороз приходять через вікно і приносять нам ці подарунки. Це свого роду стилізоване вікно. У сні воно у нас нерівне, трохи криве, яке таким чином символізує цей сон”, – розповідає кондитер Валентин Штефаньо.

Ідея казкового вікна майстру наснилась, для втілення її в життя знадобилась майже доба. Спочатку заливався макет і поокремо деталі конструкції, а разом з дітьми вже робили шоколадні іграшки. Вікно дитячих мрій важить майже 20 кілограм і зроблене виключно із французького білого та чорного шоколаду. Такої кількості солодкого продукту ці діти ніколи й не бачили, і не уявляли, що це не лише їжа, а й чудовий будівельний матеріал.

“Я думала, що буде помилка, що заллю – упаде або ще щось, переживала”, – зізналася учениця Ужгородської спеціалізованої школи-інтернат Кароліна Шелемба.

Мріяти треба у будь-якому віці – переконує кондитер. Усі щирі бажання будуть неодмінно почуті і виконані – вірять і ці діти, тож написавши листи до Святого Чудотворця чекають на здійснення мрій.