Олександр Ледида: Релігійна злагода на Закарпатті — спільне завдання церкви та влади

У вівторок, 21 грудня, керівник краю Олександр Ледида разом з заступником голови обласної ради Андрієм Сербайлом зустрівся з представниками релігійних громад Закарпаття. На зустрічі також був присутній заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.

Зустрічі влади з керівниками релігійних конфесій напередодні різдвяних свят вже стали традиційними. Вітаючи духівників, Олександр Ледида наголосив – Закарпаття може стати прикладом релігійної толерантності для всієї України:
– Саме завдяки вашій праці та позиції всі без винятку вірники краю почувають себе рівними. Хочу також особисто подякувати за допомогу, яку релігійні громади краю щодня надають нужденним – дітям-сиротам, безпритульним, інвалідам. Запевняю: влада завжди готова йти назустріч церкві у будь-якому питанні.
Питання у духівників краю стосуються, зокрема, повернення  церкві колишнього майна. Олександр Ледида пообіцяв: місцева влада допомагатиме  в питанні узаконення земельних прав церковних громад. Також сановники підняли проблему належного виховання молоді. Зокрема, звернули увагу посадовців на випадки антиморальної реклами, яку все частіше можна побачити на вулицях міст.
Підсумовували під час зустрічі і результати релігійного життя краю, адже для багатьох конфесій 2010 рік став особливим. Так, керуючий Мукачівською єпархією Української православної церкви архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, нагадав: цьогоріч вірники святкували 650-ліття Мукачівського монастиря. Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік розказав про відзначення 230-ї річниці освячення Хрестовоздвиженського кафедрального собору. Щоправда, резюмував владика, передача єпархії інших приміщень дещо затягнулася. Духівник висловив сподівання, що з відкриттям нової університетської бібліотеки процес прискориться.
На завершення зустрічі, Олександр Ледида привітав присутніх з прийдешніми новорічно-різдвяними святами та побажав духівникам сил та наснаги, аби й надалі підтримувати релігійну злагоду в краї.

Прес-центр ОДА