“Наша Україна” вимагає звільнити Луценка

Політична партія Наша Україна вимагає звільнення екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з-під варти. Про це йдеться в заяві партії.
Наша Україна стверджує, що мотиви раптового затримання Луценка є суто політичними.

І зайвим доказом цього, на думку партії, є відсутність будь-якої офіційної інформації від Генеральної прокуратури та правоохоронних органів.

“Кидаючи за грати публічну людину і не даючи жодних зрозумілих пояснень, влада демонструє лише одне – те, що вона почала зачистку політичного простору від опозиційних сил і політиків і взяла курс на поліцейську монополію”, – наголошується в заяві.

“Ми звертаємося до правоохоронних органів з категоричною вимогою пояснити, яку загрозу для суспільства становить Луценко, і надати вичерпну і зрозумілу відповідь щодо правових підстав його затримання”, – підкреслюють в Нашій Україні.

Партія вимагає звільнення Луценка з-під варти і переведення  розгляду всіх питань у прозоре, правове русло.

“Відсутність вичерпної і повноцінної відповіді від влади буде вказувати на їх неприхований намір залякати і деморалізувати суспільство, відобразити бажання громадян активно захищати свої права і здійснити розправу над опозиційними політиками”, – заявляють в Нашій Україні.

Партія закликає всі демократичні партії і правозахисні організації “стати на захист наших загальних прав і разом виступити проти розгортання політичних репресій в Україні”.

Нагадаємо, Луценка затримали в неділю приблизно о 13 годині підрозділом СБУ Альфа біля його будинку, коли він вийшов на прогулянку з собакою.

Наразі відомо, що екс-міністра утримують у слідчому ізоляторі СБУ, розташованому в Аскольдовому провулку в Києві. Зокрема, Луценка звинувачують у заволодінні, за попередньою змовою зі своїм водієм Леонідом Приступлюком, шляхом зловживання службовим становищем, державними коштами на суму понад 238 тисяч гривень і у перевищенні службових повноважень, в результаті чого державі завдано матеріальних збитків на суму понад 130 тисяч гривень.

Раніше Луценко заявив, що його намагаються “прив’язати” до справи про отруєння екс-президента України Віктора Ющенка.

УНІАН