22 січня в Ужгороді відбудеться народне віче проти політичних репресій і деукраїнізації України

Шановні закарпатці, співвітчизники! Україна знову опинилась перед небезпекою втрати не лише демократичних свобод, але й незалежності. Сьогоднішня влада, діючи в інтересах великого капіталу, пішла шляхом згортання прав людей як на свободу думки, так і на право достойного існування. Відбувається деукраїнізація України, відроджується тоталітарна система. Зростають податки та платежі, шаленими темпами ростуть ціни.
Наразі ми бачимо, що репресивна машина держави повернулась до більшовицької практики 30-тих років, заарештовуючи усіх, хто не згоден із політикою влади та панівного олігархічного клану. Якщо так триватиме і далі, то об’єктом репресій взагалі може стати кожен громадянин, незалежно від національності, суспільного статусу чи майнового стану.
Взявши курс на встановлення тоталітарного режиму, влада розраховує, що суспільство перебуває у апатії. Однак, весь попередній історичний досвід, зокрема часів утвердження більшовицької диктатури у 20-х – 30-х рр. минулого століття, застерігає нас, що займати мовчазну позицію «моя хата – зкраю!» наразі є дуже небезпечним. Якщо нині не дати відсіч курсу влади, то завтра може бути пізно. Нині покищо така можливість є.

Шановні краяни! 22 січня – державне свято – День соборності України. Запрошуємо Вас засвідчити свою громадянську позицію, сказати «Ні! політичним репресіям, тоталітаризмові, деукраїнізації України, політиці знедолення більшості населення» – на народному віче, яке відбудеться у цей день, 22 січня 2010 р., біля пам’ятника Тарасу Шевченку (пл. Народна) в Ужгороді. Початок о 15 год.

Закарпатський обласний Народний комітет захисту України