Закарпаття: В Ужгороді збудують надсучасну діагностичну лабораторію (ФОТО)

У четвер, 20 січня, в Ужгороді на території Закарпатської обласної санітарно-епідеміологічної станції заклали камінь під будівництво нової надсучасної діагностичної лабораторії відділу особливо небезпечних інфекцій. Участь у заході взяв заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.

Будівництво та оснащення лабораторного комплексу здійснюватиметься в рамках спільного україно-американського проекту. Як повідомив головний державний санітарний лікар Закарпатської області Володимир Маркович, заклад повноцінно працюватиме вже з наступного року – до того часу завершиться зведення основного корпусу й навчання фахівців на новому обладнанні. Останнє буде придбано за рахунок американського уряду.


– Лабораторія обслуговуватиме три області – окрім Закарпатської, Івано-Франківську та Чернівецьку. Завдяки новому обладнанню, наші фахівці зможуть отримати результати дослідження на весь спектр бактерійних та вірусних захворювань за півдня. Досі подібні аналізи за старими технологіями проводились від п’яти до семи днів. Персонал пройде спеціальну підготовку, яку проводитимуть закордонні спеціалісти, – констатує Володимир Маркович.
Капсулу в фундамент нової лабораторії заклали заступник голови облдержадміністрації Іван Качур та головний санітарний лікар Володимир Маркович.
– Ми є свідками неординарної події. Завдяки міжнародній активності уряду реалізуються подібні проекти. Ми маємо бути підготовленими до будь-яких непередбачуваних ситуацій, і тому працюємо над створенням належних умов проведення якісних аналізів. Бажаю вам працювати лише з профілактичною метою, без ускладнень і небезпечних епідемій, – звернувся до колективу санепідемстанції Іван Качур.

Прес-центр ОДА