Ужгород: Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида зустрівся з митцями Срібної Землі

У вівторок, 1 лютого, керівник Закарпатської області Олександр Ледида разом із заступником голови Закарпатської облради Андрієм Сербайлом зустрівся з головою Національної спілки художників України Володимиром Чепеликом, ректором Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Андрієм Чебикіним і народним художником України Віктором Ковтуном.

Головною причиною візиту поважних митців на Закарпаття став ювілей народного художника України, лауреата премії Т.Шевченка Володимира Микити:

– Ми приїхали привітати колегу зі святом. Але дуже приємно і те, що кожного разу, коли ми відвідуємо Закарпаття, нас приймає обласна влада. Це є беззаперечним свідченням поваги до гуманітарних питань, уважним ставленням до розвитку культури та мистецтва, – зауважив голова Національної спілки художників України Володимир Чепелик. Також, митець зауважив необхідність створення на Закарпатті потужного мистецького вишу – аж до рівня академії з магістратурою.

Очільник краю Олександр Ледида, у свою чергу, зазначив: маючи таку сильну та самобутню художню школу, як на Закарпатті, обов’язок влади – сприяти її збереженню та розквіту. Навіть в складних економічних умовах:

– Економічна ситуація як в Україні, так і в Закарпатті, непроста. Але я завжди вважав – економіку можна підняти за кілька років, а духовність розвивається століттями. Тож від себе особисто хочу подякувати за внесок у цю благородну справу.

Зі слів Олександра Ледиди, обласна влада постійно виділяє кошти на ремонт музеїв, організацію пленерів, створення гідних умов роботи для митців. Цього року, як і минулого, керівник краю планує сприяти організації Ерделівських читань в Ужгороді.

Прес-центр ОДА