Закарпаття отримало від уряду 15 млн. грн. на ліквідацію наслідків грудневого стихійного лиха

У середу, 9 лютого,  на черговому засіданні Кабінету Міністрів України прийнято рішення про виділення коштів для ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 7-9 грудня минулого року на території Закарпатської області.
«Виділити Закарпатській облдержадміністрації 15 мільйонів гривень для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха», – йдеться в розпорядження Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Кошти виділятимуть з резервного фонду державного бюджету. Закарпатській ОДА доручено у тижневий термін з погодженням ряду міністерств  затвердити перелік витрат для проведення робіт. До першого вересня область має прозвітуватися про використання коштів.
Нагадаємо, що грудневим паводком в області було пошкоджено 2,4 км дамб, 17 км берегоукріплень, 40 автомобільних мостів, 38,2 км доріг, було підтоплено 1969 дворогосподарств, 210 житлових будинків, 3,2 тис. гектарів сільгоспугідь, 671 осіб були відселені. Одразу ж після підрахунку збитків обласна влада підготувала звернення до Кабміну щодо виділення коштів на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації.

Прес-центр ОДА