Закарпаття: У пункті пропуску “Тиса” у “Порше” знайшли метамфетамін та злиток срібла вагою 1 кг

На Закарпатті прикордонниками Чопського загону вході реалізації оперативної інформації, спільно з співробітниками митниці в пункті пропуску «Тиса», що на українсько-угорському кордоні  виявлено метамфетамін та одно кілограмовий банківський злиток.

Цими вихідними близько першої години дня до міжнародного  автомобільного  пункту пропуску  “Тиса”   на виїзд  з Україну  прибув  легковий автомобіль марки “Porsche Сayenne”  української реєстрації,  під керуванням 53 – річного громадянина Німеччини.

Під  час здійснення прикордонно-митного контролю транспортного засобу, враховуючи оперативну інформацію,  охоронці кордону  одразу вивели  авто із загального потоку в бокс поглибленого огляду.

В  результаті огляду  за допомогою службового собаки “Тіна” спільна  прикордонно-митна оглядова група  виявила  порошкоподібну речовину білого кольору із специфічним запахом, що містилася у двох зіп-пакетах, які знаходилися в дорожній сумці, обгорнуті в алюмінієву фольгу. Після проведення експертного дослідження було встановлено, що це метамфетамін загальною вагою 103,8 грамів.

Поряд з тим оглядовою групою було виявлено не заявлений під час усного опитування та прихований від прикордонно-митного контролю банківський злиток з металу білого кольору вагою 1 кг з тиснення на ньому штампу круглої форми з написом по периметру – «Switzerland 1 KILO Fine Silver 999,0», що знаходився у внутрішній кишені дублянки громадянина  Німеччини.

Сергій  Бровко, начальник прес-служби  Чопського прикордонного загону