Відіспатися за вихідні — неможливо!

Відпочинок у вихідні не дає організму можливості повністю відновитися після трудових буднів. Американські вчені стверджують, що люди, які постійно недосипають, не “надолужують” втрачені часи сну, відсипаючись у суботу та неділю.
Дослідники провели експеримент. Його учасники спали по буднях усього по 4 години. Зате в суботу та неділю добровольці намагалися виспатися за всі минулі дні – їх сон становив не менше 10 годин.

Обстеження учасників показало: навіть після повноцінного сну у вихідні організм не встигав відпочити і відновитися. Учасники демонстрували погану концентрацію уваги, значно загальмовані реакції, забудькуватість. Рівень їх втоми залишався підвищеним.

Наслідками хронічного недосипання часто стають зниження працездатності, надмірна вага, дратівливість, галюцинації та захворювання серця. Крім того, від недосипання у клітин мозку зникає здатність до відновлення, що призводить до серйозних порушень психіки.

Статистика свідчить, що з 1960-х років середня тривалість сну знизилася з 8 до 6 годин на добу. “Єдина” нагадує, що американські дослідники довели: ті, хто має повноцінний нічний сон, втрачає в 2 рази більше кілограмів, ніж ті, які мало сплять ночами, повідомляє УКРІНФОРМ.