Закарпатський селянин перестарався, “виховуючи” телефонного терориста

Жартівників, котрі полюбляють телефонувати на чужі номери і надокучати громадянам, вистачало завжди. Але останнім часом пішла справжня пошесть на таких диваків. Спритники, як правило, дзвонять уночі, намагаючись з’ясувати різні дурниці. Коли пригрозиш їм, мовляв: «вирахуємо» тебе і відчуєш, де раки зимують, вони й припиняють набридати.

А ось в одному із сіл Хустського району якийсь дивак протягом тривалого часу тероризував ледь не все село, телефонуючи із засекреченого номера (є така функція у мобільних телефонах), і погрожував людям різними розправами. Однак нещодавно телефонний «маніяк» «нарвався» на свого односільчанина, який упізнав, кому саме належить цей голос.  Чоловік навіть не сумнівався – це так жартує місцевий 17-річний юнак. У селі подейкували: у хлопця не все гаразд з головою. Але, можливо, то були лишень плітки.

Тим не менше, чоловік, котрий упізнав телефонного терориста, вирішив з ним серйозно поговорити. Перестрівши якось юнака у селі, молодик не втримався і кілька разів вдарив свого кривдника. Вочевидь, намагаючись полякати жартівника, який добряче  набрид і по-справжньому вивів чоловіка зі стану рівноваги, селянин «перестарався». Як наслідок — хлопець змушений був до вечора звернутися по допомогу до лікарів. У потерпілого виявили тупу травму живота з розривом селезінки та внутрішньою кровотечею. Юнака помістили у реанімаційне відділення районної лікарні, де прооперували, видаливши пошкоджений орган.

Про пацієнта медики змушені були повідомити працівників міліції. Слідчо-оперативна група, яка виїжджала у лікувальний заклад, встановила особу «кривдника». Але, коли міліціонери почали з’ясовувати обставини, за яких хлопця травмували, і виплили факти, про які ми розповіли.

Наразі потерпілий перебуває у лікарні. Чоловік, який намагався відновити справедливість, можливо, незаконними методами, тепер має проблеми. Його затримано і поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Чоловікові загрожує реальний термін покарання.

Ігор СТЕФАНЕЦЬ, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області