Оприлюднено вимоги до кандидатів у Молодіжний уряд України

Основним і головним критерієм відбору кандидатів на посаду члена Молодіжного уряду повинен бути професіоналізм. Про це  повідомив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.
«Кандидати на посаду члена Молодіжного уряду повинні запропонувати своє бачення розвитку певної галузі та надати відповідні проекти рішень Президента України, законопроект або проект Розпорядження (Постанови) Кабінету Міністрів України, підготовлені відповідно до затверджених вимог нормотворчої техніки», – зауважив Андрій Черних.

Кандидатом на посаду члена Молодіжного уряду мають бути молоді люди віком від 18-ти до 35-ти років. Членом Молодіжного уряду повинен стати фахівець певній галузі: освіта, міжнародні питання, фінанси тощо.

Відбирати кандидатів може створена комісія на чолі з міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником за участі заступників керівників міністрів та інших центральних органів державної влади.

«Зрозуміло, що при такому підході не буде великої конкуренції і звинувачень у непрозорості відбору кандидатів на посади членів Молодіжного уряду. За результами аналізу відповідних пропозицій можна буде сформувати план роботи Молодіжного уряду і його структуру», – підкреслив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

Нагадаємо, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник висловив готовність ініціювати урядовий документ стосовно створення Молодіжного уряду. Про це очільник Міносвіти заявив 21-го лютого під час круглого столу лідерів і активістів молодіжних громадських організацій, ініційованого порталом Єдине освітнє інформаційне вікно.