Ужгород: Закарпатський “губернатор” і новопризначений директор ДП “Солотвинський солерудник” Олександр Поштук спільно вирішували проблеми підприємства

У четвер, 24 лютого, керівник краю Олександр Ледида та його перший заступник Іван Бушко зустрілись з начальником департаменту харчової промисловості МінАПК Миколою Сичевським та новопризначеним директором ДП «Солотвинський солерудник» Олександром Поштуком.

Сьогодні одне з питань, яке треба вирішувати якнайшвидше – погашення кредиторської заборгованості підприємства. За попередніми даними вона складає близько 22 млн. грн. Аби підрахувати точні цифри, потрібно провести акти звірок та переглянути фінансову документацію. Після – подати розрахунки до уряду, щоб виділили фінансування з державного бюджету.

Також починають готувати проект ліквідації підприємства. Та через складнощі процедури, вважать посадовці, процес ліквідації навряд чи вдасться завершити цьогоріч. Досі актуальними залишаються й питання погашення боргів з зарплат працівникам підприємства.
Піднімали під час наради й питання гірничо-рятувального обслуговування підприємства, щоб у разі непередбачуваних ситуацій на місці завжди знаходилась команда рятувальників. Вирішувати треба й проблему незаконних забудов на території гірничого відводу. Вони становлять небезпеку для життя людей.
– Сьогодні ми тільки починаємо реальне вирішення проблеми Солотвинського солерудника. Попереду – величезна робота. Маємо обрати правильний напрямок руху і спільно докладати зусиль для розв’язання ситуації, – підсумував голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.

Прес-центр ОДА