Закарпаття: На Програму реалізації природоохоронних заходів сесія облради виділить 4,3 мільйона гривень

На черговій сесії обласної ради внесено зміни до програми реалізації природоохоронних заходів на 2011-тий рік. З обласного бюджету на програму виділять 4,3 мільйона гривень. Передбачається, що і в цьому році із області продовжать вивозити отрутохімікати, рекультивувати сміттєзвалища, облаштовувати парки. Також заплановано впровадити сучасні системи моніторингу якості води та повітря.
Народні обранці в чотири рази збільшили фінансування робіт із вивезення небезпечних пестицидів за межі Закарпаття – до 2 мільйони гривень. На сьогоднішній день в області ще зберігається майже 266 тонн хімічних засобів захисту рослин. Також цьогоріч буде виділено більше мільйона гривень на рекультивацію сміттєзвалища в селі Барвінок. Майже 600 тисяч буде витрачено на обладнання в Ужгороді об’єктів природно-заповідного фонду, парку – пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. Горького» та «Партерний сквер» огорожею. 260 тисяч буде направлено на реконструкцію і благоустрій учнівського дендрологічного парку еколого-натуралістичного центру у Мукачеві.
По сорок тисяч отримає державне управління охорони навколишнього середовища на забезпечення функціонування системи моніторингу навколишнього середовища та на впровадження системи контролю за забрудненням атмосферного повітря в Ужгороді.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ облради