Митрополит Володимир любить Закарпаття й намагається приїздити у край частіше

У понеділок, 28 лютого, з Предстоятелем Української Православної церкви Митрополитом Володимиром зустрівся керівник краю Олександр Ледида.
На Закарпаття Митрополит Володимир приїхав на особисте запрошення преосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського й Ужгородського. Напередодні, у неділю, сановник очолив торжественну святкову літургію у Свято-Троїцькому Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі – одному з наймолодших монастирів Мукачівської єпархії. Блаженніший Володимир завершив освячення місцевого храму. А помолитись з Митрополитом Київським  та всієї України зібрались тисячі закарпатських вірян.
Вже наступного дня Предстоятель Української Православної церкви відвідав храм Катерини Великомучениці, збудований ще у 2009 році на території відомого закарпатського курорту. З того часу – працює для місцевих прихожан, відпочивальників та місцевих жителів. Відтепер, вірять віряни, храм освячений руками та молитвою самого Митрополита Володимира, стане ближчим до прихожан. Тут Блаженніший провів коротку літургію та поспілкувався з вірянами, даруючи кожному у благословення освячену іконку.
На Закарпатті Митрополит – частий гість. Такі візити, вірить, керівник краю Олександр Ледида надзвичайно впливають на духовність віруючих краян:
– Це поштовх. Дивлячись на людину, яка все своє життя присвятила служінню Богу, й досі не втомлюється надихати людей, розумієш –  ось справжній приклад віри й благочинності.
Блаженніший Митрополит, з свого боку, зізнався – Закарпаття любить і намагається приїздити частіше.
Митрополит Володимир, керівник Закарпаття Олександр Ледида та архієписокоп Феодор офіційну частину зустрічі завершили неформально. Так, у невимушеній розмові за чашечкою чаю, Предстоятель Української Православної церкви відмітив: тішиться з уміння закарпатців виявляти релігійну терпимість до усіх конфесій.

Прес-центр ОДА