Закарпаття: “Година Землі” торік об’єднала більше 4500 міст у 128 країнах світу

У суботу, 26 березня о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату. Наразі більше 3800 міст світу уже підтвердили своє бажання підтримати акцію і вимкнуть світло на Годину Землі.

Державне управління охорони навколишнього природного середовища запрошує усіх жителів Закарпаття приєднатися до цієї акції задля об’єднання наших зусиль для сталого розвитку та збереження природи навколо нас заради наших дітей та онуків! Година Землі – це Ваші прості щоденні дії – вимкнути за собою світло і воду, їздити на велосипеді тощо.

Година Землі — це глобальна ініціатива з боротьби зі зміною клімату, організована Всесвітнім фондом природи, що закликає громадськість, приватні компанії, представників урядових структур і місцевих спільнот вимкнути світло на одна годину – у цьому році з 20:30 до 21.30, щоб продемонструвати свою підтримку дій, спрямованих на боротьбу зі зміною клімату та марнотратним споживанням природних ресурсів.

Година Землі була започаткована в Сіднеї в 2007 році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх домівках. В 2008 році вже більше 50 мільйонів людей по всьому світі долучилися до акції. В 2009 та 2010 роках Година Землі була безпрецедентним успіхом та об’єднала більше 1 мільярда людей.

Координатори проекту стверджують, що минулого року, Година Землі 2010 об’єднала більше 4500 міст у 128 країнах світу, у тому числі 20 українських міст. У 2011 році Україна третій рік поспіль візьме участь у всесвітньому русі.

Прес-служба Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області